Close Button

laguiole.fi

Springe zum Hauptinhalt »

0,00 €
 

Ammattitaito
Käsityönä ammattitaidolla valmistetut terät ovat osa Averyonin alueen kulttuuria sekä ylpeyttä. Veitsien tuotantoon sitoutuminen ja omistautuminen ovat ennennäkemätön ja ainutlaatuinen piirre tällä alueella. Paikalliset käsityöläiset kiinnittävät suurta arvoa perinteiden säilyttämiseen, joka on selvästi nähtävissä kauniissa veitsissä, mitkä tulevat kyseiseltä alueelta.
Jokainen aito Laguiole veitsi on ainutlaatuinen, koska se on käsin tehty.

 


Yksiosaisten veitsien tuotantoprosessissa on yhteensä 109 vaihetta, kun taas kaksiosaisten mallien tuotannossa on 166 vaihetta ja kolmiosaisessa on 216 vaihetta. Jokaisessa tuotantoprosessi vaiheessa pyritään luomaan äärimmäisen hyvälaatuinen veitsi.

1. Tärkeimmät vaatimukset paikallisissa käsitöissä
Laatu on olennaista Laguiole tehtaissa. Aidot Laguiole-veitset on valmistettu vaihe vaiheelta käsityönä. Ammattitaitoiset käsityöläiset käyttävät vain parhaita materiaaleja veitsien valmistuksessa saadakseen täydellisen lopputuloksen ennen niiden toimitusta. Jopa koristekahva tehdään alusta asti käsin.
De oorsprong:
Traditiegetrouw is de oorsprong gepolijst aan de binnenkant en uit hetzelfde stuk gesmeed als de vlieg die eraan vast zit.

Alkuperä:
Perinteisesti kiillotettu sisäpuolelta……….


Het herder’s kruis
Sommige Laguiole messen zijn dragen een kruis op de zijkant van het handvat, dit kruis heet ’het herder’s kruis’. Dit kruis is vrij onopvallend en vaak gevormd uit kleine bolletjes die naast elkaar getekend zijn.
Paimenen risti
Joissakin Laguiole veitsien kahvan yläpuolelta on risti, joka on nimeltään "paimenen risti". Kyseinen risti on melko huomaamaton ja muodostuu usein pienistä viivoista, jotka ollaan vedetty yhteen.


2. Asennus- ja viimeistelyprosessi
Kun veitsi on taottu tiukassa laadunvalvonnassa, veitsen tekijä aloittaa sen tarkkaan suunnitellun asentamisen. Kun asentaminen on tehty, niin tekijä veistää ”allekirjoituksensa” veitsen kahvaan. Tämä tapahtuu vain todellisten mestareiden parissa Laguiolen alueella.

3. Kahvan valmistus sarvesta
Ensimmäiset Laguiole veitset tehtiin luusta ja sarvesta, koska näitä materiaaleja oli tuolloin helposti saatavilla. Noin 200 vuotta sitten tilanne oli se, että työskenneltiin lähes yksinomaan käyttäen paikallisia tuotteita, toisin kun nyt. Tämä teki laadunvalvonnasta entistä tärkeämpää. On olemassa selviä eroja sarvien kuvioissa ja värityksessä. Sarven yläosa on voimakkaampi ja monivivahteisempi sekä harmonisempi kuin sen pehmeämpi ja hauraampi alaosa


4. Työskentely jalopuun kanssa
Alun perin Laguiole-veitsien valmistuksessa käytettiin vain paikallisia tuotteita. Mutta kaikki muuttui, koska suunnittelijat maailmalla alkoivat vaatia yhä enemmän luovuutta ja eksoottisempien ja kalliimpien puulajien käyttöä veitsien tuotannossa. Seurauksena tästä, vaikka se saattaakin olla hieman erilainen kuin alkuperäinen tuote, kehittyi menestynyt veitsi. Laguiole-veitsimallit ovat alansa johtavia tuotteita ja tuovat iloa niiden keräilijöille. Ne ovat myös todiste siitä, että ruostumattomasta teräksestä tehdyn terän ja puukahvan yhdistelmä on menestys.


5. Veitsien käsintehdyt osuudet heijastavat kunkin takojan taitoa. Jokaisella takojalla on ollut oma tapansa allekirjoittaa työnsä alkuperäisissä veitsissä. Jokainen Laguiole ja Aubrac veitsi voidaan siten jäljittää takaisin alkuperäiselle tekijälleen. Veitseen tehty leima eli ”allekirjoitus” kertoo mistä veitsi on alun perin kotoisin.


Alun perin Laguiole-veitset olivat kotoisin Ranskasta. Aiemmin espanjalaiset paimenet käyttivät näitä veitsiä linkkuveitsinä. Paimenet toivat kyseiset veitset Ranskaan, jossa ne muunnettiin täydellisiksi pihviveitsiksi, mitä nykyisin on saatavilla. Terät on valmistettu vain parhaista materiaaleista, eikä markkinoilta löydy laadukkaampaa tuotetta. Kuhunkin terään on käytetty monta työtuntia ja niiden valmistus tapahtuu yksinomaan käsityönä. Terät on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Laguiole-veitsiä valmistetaan monissa eri maissa, mutta ole varovainen, koska monet liikkeet valmistavat myös niiden jäljennöksiä. Alkuperäinen Laguiole veitset voidaan tunnistaa sen laadusta isolla L:llä. Niillä on kiinteä, hieman kaareva kahva ja ne ovat erittäin teräviä. Veitsistä löytyy myös usein köynnöksen taikka mehiläisen muotoinen symboli kahvan ja terän välillä.


Laguiole-veitset ovat pelkkää luksusta. Ne ovat tunnettuja niiden kiistattomasta laadusta. Niiden terävä terä sekä hieman kaareva kahva on ainoa muisto alkuperäisistä ranskalaisista veitsistä. Nykyiset Laguiole-pihviveitset ovat kehittyneet linkkuveitsistä upeiksi pöytäkoriste-esineiksi. Linkkuveitsien lisäksi Laguiole sarjasta löytyy myös erilaisia korkkiruuveja, haarukoita, veitsiä ja ruuanlaittovälineitä. Kuuluisat Laguiole-veitset ovat kotoisin kahdesta Ranskan kaupungista, Laguiolesta ja Thiersistä, jotka ovat tunnettuja vahvoista perinteistään kyseisten pihviveitsien valmistamisessa.

Checkout table Checkout logo